Winkel

 

 

 

 

 

 

 

Winkel

Openingstijden:

van woensdag 20 sept. t/m dinsdag 3 okt. gesloten.

Woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur .

Buiten openingstijden is het mogelijk een afspraak te maken via telefoon of email. bij een mail graag telefoonnummer 

PIN betalingen zijn niet mogelijk, betalingen met de telefoon zijn wel mogelijk.

De winkelvoorraad bestaat uit:

  • Keramiek draai- en handwerk vervaardigd in mijn eigen atelier. 
  • Kleine geschenken en snuisterijen zoals; raamhangers, windgongen, sieraden, kaarten, edelstenen, wierook etc. 
  • Cadeaubonnen in de vorm van cadeauschaaltjes, verkrijgbaar in diverse bedragen. 

Alle genoemde prijzen zijn vanaf prijzen.

Werk in opdracht:

Tevens is het mogelijk om draai- of handwerk speciaal naar uw wensen of ideeën te maken. Dit kan zijn:

  • Een bestaand product in een andere kleurencombinatie.
  • Specifieke beelden of producten. 

Houdt u rekening met de productietijd van  zes tot acht weken. (Bijna) alles is mogelijk! Neem contact op of kom langs voor een vrijblijvend gesprek.

Keramiek:

Mijn keramiek wordt gemaakt van steengoedklei, afkomstig uit Duitsland. Deze klei word bewerkt op de draaischijf tot gedraaidwerk, of met de hand tot boetseerwerk. Na een droogproces van 1 à 2 dagen wordt het werk afgedraaid en daarna worden er nog evt. toevoegingen aan vast geboetseerd. Na het afdraaien gaat het keramiek naar het magazijn om daar nog ongeveer 2 weken te drogen. Dit proces is erg belangrijk, anders kan de klei barsten of zelfs uitelkaar spatten wanneer het wordt gebakken. 

Het bakproces bestaat uit twee fases. In de eerste fase wordt het keramiek gebakken op 960 graden waarna het al steen is geworden. Voordat de tweede fase begint, wordt het keramiek eerst geglazuurd. Dit gebeurt niet alleen omdat het mooier is maar dit versterkt ook de structuur van het steengoed. Na het glazuren gaat de producten nog èèn keer de oven in op 1265 graden. 

Het bakproces is geoptimaliseerd en zorgt ervoor dat het servies langer mee gaat zonder haarscheuren of andere slijtage. Ook is het servies door het bakproces geschikt voor oven, magnetron en vaatwasser. 

Omdat de keramiek met de hand word vervaardigd, zijn geen twee keramische producten hetzelfde. Mijn werk is uniek en nergens anders te koop. 

Let op: als er in tuinkeramiek water kan blijven staan, is het beter als u dit keramiek in de winter niet buiten laat staan. Vorst kan het keramiek doen breken. 

Diverse restaurants: Café Brasserie Diggels en  restaurant de Haan in Groningen, maken geheel of gedeeltelijk gebruik van mijn servies.