Workshops

Workshops

Af en toe geef ik ook eenmalige workshops. Bijvoorbeeld ter gelegenheid van een verjaardag, familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of zomaar omdat het leuk is. Het minimale aantal deelnemers voor een workshop is 8 personen. Het is de bedoeling dat jezelf een groep aanlevert. Minder mag natuurlijk maar wordt verrekend over het aantal deelnemers. Het voordeel is weer: meer aandacht. Elke workshop begint met thee, koffie en wat lekkers en tussendoor wat fris, bier of wijn.

Workshop pottenbakken

Deze activiteit is voor echte doorzetters. Er zijn 9 elektrische schijven in het atelier en onder mijn begeleiding leer je de eerste beginselen van het draaien. In 2,5 uur kan je niet leren draaien maar je kan wel het gevoel ervaren en uitproberen of je het leuk vindt. Doe niet je mooiste kleren aan, er zijn schorten aanwezig maar vies worden is niet ondenkbaar. Uiteindelijk heeft iedereen 1 of meerdere potjes die evt. door mij kunnen worden afgedraaid, geglazuurd en 2 keer gebakken. Kosten voor de workshop bedragen 32,50 euro per persoon, elk potje dat je laat bakken kost 5 euro.( deze bedragen zijn inclusief 21 % Btw)

voor groepen van 2 tot 6 personen kan je ook een workshop van 2 uur volgen, de workshopkosten bedragen dan 210 euro, bakkosten 5 euro per item ( inclusief 21 procent btw)

Workshop boetseren

Deze activiteit is geschikt voor iedereen, jong en oud. Je kan maken waar je hart naar uitgaat: dier, mens, abstract. In het atelier zijn veel voorbeelden aanwezig maar natuurlijk scheelt een goede voorbereiding veel tijd. En meegebrachte plaatjes, tekeningen etc. helpen daar goed bij. Deze workshop kan in 2,5 uur maar kan ook uitgebreid worden al naar gelang de beelden
groter en moeilijker worden. U kunt uw wensen en de mogelijkheden van te voren bespreken. Minimaal 8 deelnemers, maximaal 20 Kosten 32,50 euro per persoon. Het afbakken van de werkstukken kost 9 euro per kilo gebakken werkstuk ( inclusief glazuur). Deze bedragen zijn inclusief 21 % BTW.

2

Gecombineerde workshop: draaien en boetseren.

Grote groepen kiezen vaak voor een combinatie van draaien en boetseren. Waarbij een ieder die dat wil een potje kan maken op de draaischijf en daarnaast iets kleins boetseren.
Het pottenbakken krijgt bij deze activiteit de meeste aandacht vanwege de moeilijkheidsgraad.

Individuele deelname.

Als het niet lukt om 8 personen bij elkaar te krijgen is het soms mogelijk om toch mee te doen met een workshop. Incidenteel  geef ik diverse workshops waarop men zich individueel kan inschrijven. Vaak betreft het hier 1 of 2 dagen. Deze activiteiten zijn bedoeld voor beginners en gevorderden. Reclame maak ik vooral via Facebook.

2 DAAGSE WORKSHOP POTTENBAKKEN EN/OF BOETSEREN: 

zaterdag 4 en zondag 5 november

zaterdag 25 en zondag 26 november

zaterdag 16 en zondag 17 december

Beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Kosten 150 euro inclusief koffie, thee, kopje soep en 21 procent btw. Exclusief bakkosten: biscuit 5 euro per kilo, glazuur 9 euro per kilo.

Ervaring is niet nodig maar mag wel, je kunt kiezen voor draaien of boetseren. handig om alvast na te denken wat je zou willen maken ( natuurlijk kan dat ook wat anders worden) mijn taak zie ik vooral in de begeleiding en het meedenken voor het beste resultaat

Vragen en of opgave via de mail , graag met een telefoonnummer. Helaas kunnen g mails niet beantwoord worden, ze komen wel aan dus graag met een telefoonnummer erbij!

 

 

                                                                                                                 

DAGWORKSHOP BOETSEREN: nieuwe data volgen

GECOMBINEERDE WORKSHOPS VAN 2 AVONDEN: BOETSEREN en BLOEMSCHIKKEN samen met Just Mart.

voorlopig nog geen nieuwe data gepland

Je gaat je eigen vaas maken van platen klei, die wordt dan gebakken en geglazuurd. Na een maand ga je er onder leiding van Martin van just Mart de dag een mooi boeket op maken. Zie voorbeeld op de foto’s. De workshops vinden beide plaats bij pottenbakkerij de Vuurplaats, Zandhoeklaan 11, Westerbork Opgeven is noodzakelijk, dat kan bij Just Mart of bij de Vuurplaats.